Oseti snagu ekipe – budi deo SOFA ekipe – dođi da VOLONTIRAŠ!

28/11/2016
15181490_1784022188505685_4071234162752957769_n.jpg

15181490_1784022188505685_4071234162752957769_n

Gledam u laptop već nekih tridesetak minuta i dalje od naslova nisam odmakla. Možda zato što mi je za danas dosta pisanja ili sam možda pogrešna osoba za ovo ili nemam inspiraciju ili je možda sam naslov dovoljan… Razmišljam da pozovem naš PR tim i da kažem da zamole nekog drugog da uputi inspirativan poziv mladim ljudima da budu deo naše ekipe na drugom SOFA Open-u.

Pa onda razmišljam još: “Ne mogu to da im uradim, ubiće me sutra na sastanku, turnir samo što nije počeo! Treba da radimo kao tim, a ja da odustajem. Ne može to! Lepo ću da sednem, pa makar pisala tri dana, ali ja svoj tim ne mogu i ne smem da ostavim na cedilu.” I onda shvatim da je najzvučnija reč u mojim mislima “TIM”. Bacim pogled na fotelju i ugledam belu majicu sa znakom SOFA Open 2015, nasmejem se i shvatim da ovo ipak neće biti teško (PR me neće ipak ubiti haha), jer od toliko volonterskog iskustva za ovih 5 godina života u Beogradu, volontiranje na prvom SOFA-inom turniru ostalo je u najlepšem sećanju.

Možda me je i to lepo sećanje par dana posle turnira nateralo da se prijavim za članstvo u udruženju, u timu za sport i evo nešto više od 400 dana posle ja vam ovo pišem kao tim lider tima za sport.

Mnogo njih me pita: “Kako te ne smori da volontiraš, pa gde su tu pare, kakve ti koristi imaš od toga, bla, bla, bla…”. Jednostavan odgovor sledi: ko starost dočeka bez ijednog volonterskog iskustva, taj ne zna šta je propustio! Možda je propustio da se zaljubi, možda je propustio najboljeg prijatelja, možda je propustio neko novo iskustvo, možda je propustio otvaranje nekih vrata u neki novi svet. Nemojte da propuštate prilike!

Volontiranje je veoma važno za sazrevanje ličnosti i volontiranje je veliki pokazatelj vaše nesebičnosti, jer deljenjem svog znanja vi pomažete drugom, pomažete sebi i društvu, a društvo da bi bilo uspešno ono mora da sarađuje, mora da bude ekipa, mora da bude TIM.

Volontiranje znači vreme! Ja to shvatam kao ispijanje kafe sa prijateljima. Vi poklanjate nekom svoje vreme i on vama poklanja svoje, upotpunjujete se raznim pričama, savetujete… Za tih par sati, koliko vam traje volonterska smena, vi poklanjate vreme i pažnju ljudima koje ste možda tek upoznali, ali vrednost takvog utrošenog vremena je neprocenjiva.

Desiće se da ćete sa tom osobom sa kojom delite posao tada razgovarati i nikad više, ali to je pravi primer one rečenice: “Najbolje ćete posavetovati stranac!”, možda će vas naterati da svet sagledate nekim drugim, boljim očima.

Desiće se da se zaljubite, da se super provedete, da nađete dobrog druga ili drugaricu…

Ili će vam se, kao meni, desiti da ostanete u timu SOFA!

Nemojte da vas volontiranje plaši. Shvatite to kao izlazak iz vaše komfor zone, dobar provod ali i sladak umor i svaki sledeći put kad vam neko kaže: “Ma šta ti to treba, to se ne isplati…”, samo se slatko nasmejte i pozovite ga da volontira, baš kao što ja vas, kao prošlogodišnji volonter, pozivam da se pridružite mom SOFA TIMU i meni, da zajedno realizujemo još jedan turnir.

Čeka vas puno sporta, zabave, smeha, pozitivne energije, malo umora i super uspomena.

DOĐI DA VOLONTIRAŠ – budi deo SOFA ekipe – oseti snagu ekipe!