Upoznajte i njih: naši instruktori

04/02/2016
ples.jpg

Nakon i više od uspešne godine, sa mnoštvom nasmejanih lica, prepunim salama, teško je da se odluči koja je to aktivnost koja je bila najposećenija, koja je najviše inspirisala i motivisala mlade. Iz dosadašnjeg zaključka, shvatili smo da ste najviše voleli da đuskate u ritmu kubanske salse ili da vežbate jogu. Stoga, spremili smo vam nešto malo više o instruktoru salse i o instruktorki joge, koji svojim radom i delima ne prestaju da nas inspirišu.

Peđa Petković – instruktor salse i bachate

Koliko se dugo bavite plesom?
Plesom se bavim već 5 godina.
Šta vas je privuklo da se bavite plesom? Da li je za vas to nešto više od posla?
Prvenstveno me je privukla muzika i ritam, osećaj koji se stvara dok igraš, posebno salsu. Ples meni nije posao – to mi je lifestyle(životni stil).
Zašto ste pristali da radite sa SOFA-om?
Pristao sam jer volim da radim sa mladim ljudima i baš njima prenosim svoja znanja i iskustva.
Šta je za vas SOFA?
SOFA je za mene nešto što u budućnosti vidim kao još veći i veći projekat, sa sve više i više uspeha.
Da li ste zadovoljni članovima, časovima i SOFA-om?
Naravno. Mnogo sam novih poznanstava ovde stekao, prijatelja i radujem se nastavku rada.
Besplatan ples

Ana Mitrić – instruktorka joge

Koliko se dugo bavite jogom?
Jogom se bavim 6 godina. Prvih godinu dana sam samo trenirala jogu, a nakon toga sam upisala kurs i počela da držim časove.
Šta vas je privuklo da se bavite jogom? Da li je za vas to nešto više od posla?
Privuklo me je to što je joga za mene bila potpuno novo iskustvo. U moru mnogih fitnes programa koje sam i radila i probala, bila je nešto novo i drugačije. Način da svoj um i telo dovedem u savršen balans. Jako bitna stvar, naučila me je da se bolje nosim sa stresnim životnim situacijama. Joga je za mene svakako više od posla, joga je životni stil, i jako mi je drago kada dobijem pozitivan feedback od vežbača i kada vidim da su uz mene i moje časove i oni zavoleli jogu i prihvatili je kao nešto jako lepo i korisno za duh i telo.
Zašto ste pristali da radite sa SOFA-om?
Kada sam prvi put čula za ceo SOFA projekat iskreno sam se oduševila. Oduševljavala me je sama činjenica da će u mom gradu(a i u Srbiji) biti mladima omogućeno da se rekreiraju i da uživaju u raznim sportskim aktivnostima i to besplatno, jer su oni uglavnom ograničenih novčanih sredstava, a imaju veliku volju i želju da treniraju. Isto tako smatram da je ovo odličan način da se podigne svest mladima o važnosti fizičkih aktivnosti za zdrav život. Lično mi je bila velika čast, a i dalje mi je čast što sam deo SOFA tima.
Šta je za vas SOFA?
Za mene je SOFA porodica! Jedna velika porodica koja uključuje i organizatore i vežbače. Jedna sjajna organizacija gde nas sve spaja dobro druženje, pozitivna energija i ljubav prema sportu.
Da li ste zadovoljni članovima, časovima i SOFA-om?
Prezadovoljna sam. Najveća radost su mi zapravo zadovoljni vežbači kojih je sve više i više. Njihov osmeh i njihova energija me svaki put podsete zašto radim ovo što radim i zašto je posao kojim se bavim najbolji posao na svetu.
Ana Mitric-Intervju