Instruktor samoodbrane i kondicioni trener – Igor Petrović

25/07/2019

Nastavljamo sa predstavljanjem naših instruktora:

Danas vam predstavljamo Igora Petrovića. Igor je instruktor samoodbrane i kondicioni trener. Borilačkim sportovima se bavi od ’97 godine i majstor je crnog pojasa. Trenirao je realni aikido i tekvondo. Igor je sada trener i sudija više disciplina tekvondoa.

✨,,Samoodbrana se sastoji iz dosta tehnika koje su nastale ukrštanjem više borilačkih sportova. Za izvođenje tih tehnika potrebna je minimalna snaga, može i bez nje. Prilagođene su deci, devojkama, ženama, studentima, punijim, mršavim, niskim i visokim ljudima i garantovano svako može da ih nauči. Tehnike imaju jedan jedini cilj, a to je sprečavanje napada na nas same od strane napadača, onemogućavanje istog da izvrši napad. Uključeni su povremeni teorijski treninzi gde se govori o tome kako se pravilno postupa nakon napada, koga pozvati, kako uočiti napadača, kako se zaštiti i izbeći konfliktne situacije na ulici, u autobusu, kafiću…

✨Trening kondicione pripreme baziran je na sticanju osnovnog nivoa kondicije i uključuje i edukaciju-kako da poboljšamo sebe i živimo jedan sportski život. Pretežno su rekreativni treninzi, uključen je kardio (minimalno), trbušnjaci, sklekovi, čučnjevi. Cilj je aktivirati sve grupe mišica koje su neaktivne tokom našeg radnog dana, učenja, vožnje automobila itd. Trening može da radi osoba koja nikad nije ništa trenirala i koja nema kondicije uopšte. Trening traje 1 sat i radi se u tri faze: zagrevanje svih grupa mišića, vežbe snage ili kardio i na kraju istezanje’’ ispričao nam je Igor.

➡ 🏖Podsećamo vas da se treninzi kondicije održavaju svake nedelje od 19 do 20h na Adi Ciganliji kod VKBU-a!

i društvene mreže kako bismo označili Igora :

instagram:  https://www.instagram.com/igorpetrovic114994/?hl=sr

Facebook Igor Petrovic mail za fb: petrovic.igor88@gmail.com

Twiter:  @IgorPetrovic15