Budi šampion!

13/08/2016

Dragi mladi,

Ovim putem želimo da vam se zahvalimo! Želimo da vam se zahvalimo za odanost, istrajnost, želju i podršku koju dobijamo od vas. Veliko Hvala svima koji dolaze na aktivnosti, koji se trude, svima koji nam ukazuju na greške i propuste, koji nas na ovakav način podržavaju i održavaju našu misiju.
Vi ste stub ove priče. Vi ste oni zbog kojih se trudimo. Vi ste oni zbog kojih smo ovde.
U to ime, pitali smo vas par pitanja u vezi SOFAde. SOFAda je, naime, naš projekat koji se realizuje ovo leto na Adi Ciganliji. Spremili smo samo za vas razne aktivnosti kao što su odbojka na pesku, beachsoccer, jogu, veslanje itd. Srećni smo što možemo da čujemo da ste saznali za nas preko prijatelja, društvenih mreža i što vam se dopada ova ideja. Na pojačanju i dodavanju termina radimo svaki dan, kako bi se vas što više aktiviralo uz naše projekte. Ali, čini nam se da baš svi ili ne znaju za SOFAdu ili pak ne znaju koliko sport znači?
Rekli ste nam da se bavljenje sportom vidi u svim sferama života. Glavno pitanje koje se nameće jeste – zašto se mladi ne bave sportom? Istina je, najteži korak je odluka da kreneš, a ostalo je samo istrajnost. No, zašto ne krećemo? Šta nas sprečava?
Možemo postavljati još milion pitanja, a znamo da samo u vama čuči odgovor. Sport je ono što je oduvek povezivalo ljude, čitave nacije i spajalo kontinente. Zar nas Olimpijske igre koje se u ovim trenucima dešavaju ne uče tome?
Vremenom su se, očigledno, neke vrednosti izmenile. Danas je možda lepše ostati uz kompjuter, na siguran način sticati i održavati prijateljstva, „živeti život“, ali gde je nestala hrabrost da se izađe napolje? Hrabrost da se pokuša nešto novo? Osvoji neosvojivo?
Nemojte da dozvolite da vas ubede.
Vi ste nebeski deo ovog sveta. Vi treba da donosite promene. Promene se dešavaju baš u vama, pa ste stoga vi baš ti koji ih pokrećete.
Zato krenite, gazite slobodno napred i ne gubite cilj iz vida!
Aktivirajte se uz nas i na samom početku budite šampioni za sebe, a potom i za sve ostale.

Sportski pozdrav!

DSC_0502