O Udruženju

Udruženje SOFA – studentske i omladinske fizičke aktivnosti – osnovali su studenti i mladi stručnjaci do 35 godina. Cilj Udruženja je da svojim delovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji sporta i fizičkih aktivnost, kao i povećanju bavljenja dobrovoljnim i rekreativnim sportom u svim segmentima stanovništva Srbije a prvenstveno među omladinom i studentima.

SOFA omogućava studentima i omladini da se besplatno bave nekom od preko 20 različitih aktivnosti. Pokušavamo da uspostavimo u ovom današnjem vremenu ono što je postojalo nekada, kada su naši roditelji bili mladi, a to je kultura sporta kao sastavnog dela zdravog života. Nekada se dan započinjao gimnastikom, a danas ga najviše ljudi započinje kafom i cigarom. To je ono što želimo da promenimo!

Besplatno plivanje za studente-SOFA

Aktivnosti Udruženja SOFA su osmišljene tako da se javni ili državni sportski objekti (hale, bazeni…) u nepopularnim ili nepopunjenim terminima stave besplatno na korišćenje studentima. Treneri će biti mladi stručnjaci iz oblasti sporta, SOFA mrežu po gradovima Srbije vodiće studenti-koordinatori, a korisnici usluga biće omladina i studenti kojima je na raspolaganju preko 20 različitih fizičkih aktivnosti i sportova. Sve je počelo u Beogradu, a sada je prošireno na još 2 lokacije (Novi Sad i Kragujevac). U planu je proširivanje i na druge univerzitetske gradove u Srbiji (Niš, Subotica, Novi Pazar, Zrenjanin, Čačak…).

Beograd-500x500Novi-Sad-500x500 Kragujevac-500x500

Udruženje se u obavljanju sportskih i rekreativnih aktivnosti i delatnosti naročito angažuje na afirmaciji duha olimpizma, podsticanju fer pleja, unapređenju vaspitno-obrazovnog i stručnog rada u sportu; podsticanju i afirmaciji dobrovoljnog rada u sportu, borbi protiv lažiranja, suzbijanju nasilja i dopinga u sportu.

Osmislili smo program koji istovremeno rešava više problema. Sa jedne strane, omogućavamo studentima besplatnu rekreaciju, a sa druge pružamo mogućnost mladim sportskim stručnjacima da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. Takođe, dajemo šansu studentima da steknu praksu u struci i obogate svoje radno iskustvo.

Došli smo do toga da sada mnogi ne slušaju potrebe mladih i šta to omladina ima da kaže. Mi nastojimo i to da promenimo! Jedan od načina kojim bismo to izmenili je i razvoj univerzitetskog sporta, čemu smo apsolutno posvećeni. Sport je nešto što kreira put svakom mladom čoveku. Sport takođe kreira zdravlje i pravi zdravu naciju. Bez redovnog bavljenja sportskim aktivnostima ne možemo da imamo zdravu naciju.

Ministarstvo-bez-pozadine

Da svi pobedimo. Mladi su zakon. SOFA je zakon!

 • BESPLATNE AKTIVNOSTI

  Registrujte se ovde kao korisnik usluga, kako biste stekli pravo da se bavite nekom od mnogobrojnih besplatnih aktivnosti.

 • OSTALE VESTI

  bazen sajmište
  SOFA ponovo u Novom Sadu!

  Na veliku radost novosadskih korisnika SOFA aktivnosti, vratili…

  Odbojka pesak
  Promena termina u okviru SOFAde!

  Poštovani korisnici, Došlo je do promena termina aktivnosti…

  Joga Ada
  SOFAda te čeka!

  Lepa vest za sve Beograđane i ovog leta!…